Pracownia Gajowa12 Marcin Kantorski
to swoista perełka w naszej wizji świadczenia usług kulinarnych.
Opiera się na wykorzystaniu produktów o jak najniższej zawartości kalorii w najbardziej kreatywny sposób – tak, aby wyroby cukiernicze sprawiały radość nie tylko wizualną i smakową, ale były również zdrowe i lekkie.
W Pracowni Gajowa12 nie ma miejsca dla wspomagaczy, spulchniaczy i emulgatorów. Ciasta robione są tylko ze świeżych produktów bez dodatku konserwantów.
Oferta
W ofercie znajdą Państwo ciasta robione małym nakładem, zgodnie z aktualną porą roku, ale na szczęście kilka kultowych pozycji jest zawartych w ofercie stałej.
Pieczemy ciasta na zamówienie różnych restauracji i innych podmiotów. Naszymi popisowymi wyrobami są: sernik tradycyjny na kruchym maślanym spodzie, banoffe (unikalne połączenie banana, kajmaku i śmietany na kruchym maślanym spodzie), ciasto dyniowe z masłem orzechowym oraz pączki przepisu Babci Krystyny z wkładem z powideł śliwkowych.
Ciasteczka bankietowe
to nasz cukierniczy klasyk. Przygotowane z naturalnych składników, według sprawdzonej receptury, są małą porcją słodkości, która idealnie komponuje się z filiżanką kawy lub szklanką zimnego mleka.
Torty
Każdy projekt jest indywidualny, wykonany z wyróżniającą nas dbałością o detale. Wystarczy wybrać swój ulubiony smak, a my zrealizujemy Twój wymarzony tort.
Catering cukierniczy
Stół zastawiony słodkościami to nasza specjalność. Zapraszamy do kontaktu telefonicznego celem dostosowania stołu odpowiadającego na Twoje indywidualne potrzeby.
Ciasta sezonowe
Przygotowujemy przepyszne ciasta sezonowe, w zależności od pory roku. Pieczemy między innymi takie ciasta jak: mazurek, babkę, ciasta walentynkowe, makowce, pierniki. Wedle życzenia Klienta, pieczemy zarówno ciasta wegańskie jak i bezglutenowe.
Zaprojektuj własne ciasto
Powiedz nam co lubisz, a Mistrz Marcin Kantorski wykona je dodając szczyptę fantazji. Tworzymy także ciasta na zamówienie różnych restauracji i podmiotów, z odbiorem własnym lub dowozem.
Pracownia Gajowa12 Marcin Kantorski
to wizja jednego człowieka, który w perfekcyjny sposób daje upust swojej największej pasji. Każdy jego projekt jest indywidualny, tak by zamawiane ciasta były jedyne w swoim rodzaju.
Marcin Kantorski swoją słodką przygodę zaczął już w wieku 6 lat pod czujnym okiem swojej babci – to jej przepisy są podwaliną i swoistym drogowskazem w jego pracach. Cukierniczy szlif odebrał w słynnej kawiarni “Ratajczak i Gawlicki” w Lesznie, która działa nieprzerwanie od 1968 roku.
Zawodowo – technolog żywności, specjalizacja piekarstwo-ciastkarstwo. Hobbystycznie dietetyk, stąd duży nacisk na jak najlepsze rozwiązania w pieczeniu – z założenia – kalorycznych wyrobów.
Najbardziej pasjonują go torty w stylu angielskim, prywatnie podziwia pracę i warsztat cukierniczy Agnieszki Weber.
Pracownia Gajowa12 Marcin Kantorski to wizja jednego człowieka, który w perfekcyjny sposób daje upust swojej największej pasji. Każdy jego projekt jest indywidualny, tak by zamawiane ciasta były jedyne w swoim rodzaju.
Marcin Kantorski swoją słodką przygodę zaczął już w wieku 6 lat pod czujnym okiem swojej babci – to jej przepisy są podwaliną i swoistym drogowskazem w jego pracach. Cukierniczy szlif odebrał w słynnej kawiarni “Ratajczak i Gawlicki” w Lesznie, która działa nieprzerwanie od 1968 roku.
Zawodowo – technolog żywności, specjalizacja piekarstwo-ciastkarstwo. Hobbystycznie dietetyk, stąd duży nacisk na jak najlepsze rozwiązania w pieczeniu – z założenia – kalorycznych wyrobów.
Najbardziej pasjonują go torty w stylu angielskim, prywatnie podziwia pracę i warsztat cukierniczy Agnieszki Weber.