Pracownia Gajowa12 Marcin Kantorski
to swoista perełka w naszej wizji świadczenia usług kulinarnych.

Opiera się na wykorzystaniu produktów o jak najniższej zawartości kalorii w najbardziej kreatywny sposób – tak, aby wyroby cukiernicze sprawiały radość nie tylko wizualną i smakową, ale były również zdrowe i lekkie.

W Pracowni Gajowa12 nie ma miejsca dla wspomagaczy, spulchniaczy i emulgatorów. Ciasta robione są tylko ze świeżych produktów bez dodatku konserwantów.


Oferta
W ofercie znajdą Państwo ciasta robione małym nakładem, zgodnie z aktualną porą roku, ale na szczęście kilka kultowych pozycji jest zawartych w ofercie stałej.

Pieczemy ciasta na zamówienie różnych restauracji i innych podmiotów. Naszymi popisowymi wyrobami są: sernik tradycyjny na kruchym maślanym spodzie, banoffe (unikalne połączenie banana, kajmaku i śmietany na kruchym maślanym spodzie), ciasto dyniowe z masłem orzechowym oraz pączki przepisu Babci Krystyny z wkładem z powideł śliwkowych.

Ciasteczka bankietowe

to nasz cukierniczy klasyk. Przygotowane z naturalnych składników, według sprawdzonej receptury, są małą porcją słodkości, która idealnie komponuje się z filiżanką kawy lub szklanką zimnego mleka.

Torty

Każdy projekt jest indywidualny, wykonany z wyróżniającą nas dbałością o detale. Wystarczy wybrać swój ulubiony smak, a my zrealizujemy Twój wymarzony tort.

Catering cukierniczy

Stół zastawiony słodkościami to nasza specjalność. Zapraszamy do kontaktu telefonicznego celem dostosowania stołu odpowiadającego na Twoje indywidualne potrzeby.

Ciasta sezonowe

Przygotowujemy przepyszne ciasta sezonowe, w zależności od pory roku. Pieczemy między innymi takie ciasta jak: mazurek, babkę, ciasta walentynkowe, makowce, pierniki. Wedle życzenia Klienta, pieczemy zarówno ciasta wegańskie jak i bezglutenowe.

Zaprojektuj własne ciasto

Powiedz nam co lubisz, a Mistrz Marcin Kantorski wykona je dodając szczyptę fantazji. Tworzymy także ciasta na zamówienie różnych restauracji i podmiotów, z odbiorem własnym lub dowozem.


Pracownia Gajowa12 Marcin Kantorski
to wizja jednego człowieka, który w perfekcyjny sposób daje upust swojej największej pasji. Każdy jego projekt jest indywidualny, tak by zamawiane ciasta były jedyne w swoim rodzaju.

Marcin Kantorski swoją słodką przygodę zaczął już w wieku 6 lat pod czujnym okiem swojej babci – to jej przepisy są podwaliną i swoistym drogowskazem w jego pracach. Cukierniczy szlif odebrał w słynnej kawiarni “Ratajczak i Gawlicki” w Lesznie, która działa nieprzerwanie od 1968 roku.

Zawodowo – technolog żywności, specjalizacja piekarstwo-ciastkarstwo. Hobbystycznie dietetyk, stąd duży nacisk na jak najlepsze rozwiązania w pieczeniu – z założenia – kalorycznych wyrobów.

Najbardziej pasjonują go torty w stylu angielskim, prywatnie podziwia pracę i warsztat cukierniczy Agnieszki Weber.


Pracownia Gajowa12 Marcin Kantorski to wizja jednego człowieka, który w perfekcyjny sposób daje upust swojej największej pasji. Każdy jego projekt jest indywidualny, tak by zamawiane ciasta były jedyne w swoim rodzaju.

Marcin Kantorski swoją słodką przygodę zaczął już w wieku 6 lat pod czujnym okiem swojej babci – to jej przepisy są podwaliną i swoistym drogowskazem w jego pracach. Cukierniczy szlif odebrał w słynnej kawiarni “Ratajczak i Gawlicki” w Lesznie, która działa nieprzerwanie od 1968 roku.

Zawodowo – technolog żywności, specjalizacja piekarstwo-ciastkarstwo. Hobbystycznie dietetyk, stąd duży nacisk na jak najlepsze rozwiązania w pieczeniu – z założenia – kalorycznych wyrobów.

Najbardziej pasjonują go torty w stylu angielskim, prywatnie podziwia pracę i warsztat cukierniczy Agnieszki Weber.